søndag 14. juni 2009

Furøya - Tvedestrands perle

Furøya i Tvedestrand er virkelig en perle. Sammen med en en fantastisk liten gjeng med kolleger overnattet vi i Marens hus på Furøya fra fredag til lørdag. Vi som er kommunalt ansatte har nemlig et frynsegode, og det er at vi kan leie et søtt lite sommerhus for et slikk og ingenting! Men tilbake til skatten. Denne øya burde flere utforske! Det er mange flotte stier og øyer her ute med spesielle og sjeldne trær og busker overalt! Jeg nevner bare plasser som Hestøya, Kuodden, Den store eika, Panamakanalen og ikke minst husene! Vi var så heldige å ha nøkkelen til hovedhuset også, så jeg fikk en rundtur for første gang. Ja, her kunne jeg godt byttet fra å være sykepleier til interiørkonsulent en stund dersom riksantikvaren kunne lempe litt på kravene som det ikke følger penger med......
Uansett, selv om vegger, gulv og tak kunne trenge oppussing, kan en lett se hvor flott det har vært her. Flotte tapeter, listverk, dører og vinduer med spesielle farger og glass. Og utsikten - sjø og vakre plener og frukttrær tett omringet og sikkert nøysommelig planlagt. Imponerende rett og slett. Her unner jeg min aller beste venn et drømmebryllup engang!
Jeg er ihvertfall glad for at jeg og min familie skal bo i Marens hus i en uke i sommer. Vi gjorde det i fjor også, og guttene stortrivdes der! Uten tv og pc på en øy kan bare fantasien sette grenser for hva vi kan finne på! Her går det på krabbefiske, turer på flotte stier, bading, grilling av nyfiska makrell og diverse medbrakte spill. Rett og slett god gammeldags hyttetur. Eller en gammel sommerdrøm vil nå jeg si. Vi har jammen mye å være takknemlige for, nå gleder jeg med til å nyte resten av sommeren! Takk for turen forresten kjære kolleger, dere er jammen en fin gjeng!

onsdag 3. juni 2009

Min lille familie

Endelig er bildene på plass, min lille gode familie! Denne rammen kjøpte jeg for en stund siden i Arendal. Den sto der så fint og ropte på meg! Jeg husker ikke hva butikken heter, men det er ihvrtfall masse dyre ting der, Lene Bjerre og Gant og sånn..... Uansett, jeg så for meg disse bildene av oss i denne rammen, sammen med den engelske teksten i midten.
Perfekt synes nå jeg!Bildene er tatt i Damnark for snart 2 år siden. Etter 2 dager i Legoland, kjørte vi til Hjørring hvor vi
leide et lite feriehus. det var ikke langt til stranda, så vi måtte ta oss en tur dit for å se. Det var for kaldt til å bade, men det gjorde ikke noe, for synet av sand og vann var nok for oss, og guttene syntes det var spennende! For noen vakre farger! Kombinasjonen av fargen av sand, vann og himmel kan jo ta pusten fra en! Her kan en virkelig få fred i sjela og tid til å tenke over alt det gode livet har å by på. Og størst av alt er kjærligheten.
Familien er det kjæreste i mitt liv - ingen tvil om det!
Ha en fin dag alle sammen, nyt hver dag!
En vet aldri
hva dagen bringer!



mandag 1. juni 2009

Tid for roser!

I dag er det 1.juni og nå skyter rosebuskene mine i været!
Knoppene begynner såvidt å sprette frem, så de trenger masse vann fremover. Jeg må liksom ha en runde hver dag og se hvor langt de er kommet. Disse bildene er tatt for 2 år siden da jeg hadde noen nydelige roser i et nymura bed. Men til min store sorg, så tålte de ikke å stå i kulda over vinteren i det kalde murbedet! Jeg kan heller ikke huske hva de het, men jeg tok en hel haug bilder av de, for de var bare vakre!
De var nydelige i buketter, og de kom med nye blomster hele sommeren til nærmere høsten. Sånne roser liker jeg!
Men i vår plantet jeg noen andre roser i et annet nymuret bed som visstnok skal være veldig hardføre, nemlig New Dawn, en slyngrose som også remonterer og har en nydelig lyserosa farge. Jeg følger med som en smed på hvordan de gror, jeg håper de blir store med masse blomster så vi kan nyte synet på vei opp til huset vårt! Det er Trygvemannen som absolutt skulle ha et bed her - og han har en drøm om at rosebuskene blir flere meter høye og dekker de stor fjellet bak. Ja-ja, vi får se om de er hardføre nok til å overleve en vinter i Modalen! Roser er uansett nydelige!