fredag 25. september 2009

Hverdag og høst

Det er jammen godt å være hjemme igjen etter en liten uke i Oslo. Da jeg kom hjem med bussen sto det tre hoppende glade gutter og venta på meg med selvplukkede blomster i handa. Hjemme var alt som jeg liker å ha det, og guttene hadde holdt det de lovet - nemlig å rydde, vaske tøy og være gode venner!
I går traff jeg min trofaste venninne Elisabeth i Grimstad - vi hadde for en stund siden planlagt å treffes for å ta en tur i Grimstad by. Det er nemlig en butikk der http://www.meretesatelier.no/ som har en av landets største utvalg av Green Gate! For en utrolig fin butikk!Og der klarte vi å bruke masse tid og penger på masse vakre ting! Nå er Elisabeth offisielt hekta på Green Gate hun også!
Jeg fikk kjøpt meg to eggeglass, en liten mugge og en boks og var strålende fornøyd med kjøpet! Fikk også med meg katalogen med høst og vinterkolleksjonen og her kan en jo bare drømme seg bort! Den lille muggen er jeg ekstra fornøyd med, for den er passelig til August og Martinius sine hender. Martinius prøvde den i dag til frokosten og er veldig fornøyd med å kunne helle drikke til seg selv. Så Elisabeth - jeg foreslår å gjøre denne turen til en tradisjon jeg! Takk for en hyggelig dag!

Ellers så har jeg fått meg en ny bok som jeg har bestillt fra en nettbokhandel jeg http://www.capris.no/ fikk i tips fra Camilla (Roser og sjarm). Den var knallbillig i forhold til butikkene hjemme. Betalte kun 113 kr for den og den er jo bare vakker og veldig inspirerende!
Nå står høsten for tur og hagen min er full av barnåler og blader! Hortensiaene begynner å bli slitne, men rosene står med knopper enda, så jeg må nyte de friske blomstene som jeg kan ta inn hver dag! Jeg må jo si at jeg gleder meg til å kose meg inne med fyr i ovnen og koselige lykter og lys! Alle årstider har sin sjarm!
Uansett så vil jeg rette en hyllest til gode gutter, huslige pappaer, søster som jeg savner, fantastiske kolleger og en til en ny skolevenninne som tenker på meg når hun er i "Linneas Hage" Jeg er med neste gang Marianne! God helg!










onsdag 16. september 2009

Stolt - tankefull - og hjemlengsel

I dag har vi hatt studieveiledning, gruppearbeid og omvisning på Hospice Lovisenberg! Det er mye å fylle hodet med for tida, masse ny kunnskap, men så får en jo bekreftet at en kan masse fra før også! Jeg er jammen stolt av å jobbe på Tvedestrand Sykehjem - vi har fått til en masse som uten tvil er til det beste for pasientene. Om bedre skal vi bli - det er fint å dele kunnskap med sykepleiere som er like opptatt av det palliative arbeidet som jeg er! Jeg har lovet å ta med meg avtalen med tilsynslagen om de 4 medikamentene med neste skoleuke, for det er basisgruppen min interesserte i!

På slutten av dagen i dag var vi på en times omvisning på Hospice Lovisenberg. Her må det være godt å leve sen siste tiden. Jeg ble rørt og tankefull av å se en ung dame bli trillet rundt i rullestol av sin unge mann. Det får meg til å savne guttene mine hjemme så inderlig!
Men i morgen er det torsdag og temadag om smerte! Det kan jeg like! So long og god natt!

tirsdag 15. september 2009

Nå har jeg skjønt det

I dag kom jeg meg til og fra skolen uten å gå meg vill! Så nå bekymrer jeg meg ikke fordet lenger. Men jeg blir så glad når jeg runder hjørnet like før leiligheten til Mariann og ser den flotte blomsterbutikken som bugner av knalldyre ting og blomster. Jeg ,måtte bare knipse litt!Uansett så har jeg blitt spesielt godt kjent med to hyggelige damer i klassen, Nina og Marianne som jeg skal jobbe i gruppe med i morgen, vi skal jobbe med studiekrav; "gruppesamtaler med fokus på palliative utfordringer i yrkespaksis", så det blir jo interessant!
I morgen skal vi også på studiebesøk til Hospice Lovisenberg som ligger et steinkast ifra skolen. Det gleder jeg meg til! Der kan jeg nok lære mye om jeg får hospitere der engang i vårsemesteret. Jeg tok et bilde av Hospice Lovisenberg i dag da jeg sto og venta på bussen etter
skolen. Det er virkelig vakkert og fredelig der.

I dag har jeg forresten gått nesten 30.000 skritt! Etter skolen gikk jeg fra frogner og til en lekebutikk i Torggata og tilbake igjen. Så etter middag gikk jeg og Mariann til og fra Bygdøy og Huk! Meningen var at vi skulle ta bussen tilbake, men da jeg skulle ta frem busskortet, så var busskortet et bleiekort fra Kiwi.......humre, godt ikke Mariann ble sinna på meg. Uansett, så fikk jeg gnagsår som belønning! Men i morra er det en ny dag og mange nye muligheter!
Og så begynner jeg å savne guttene allerede - akkurat som planlagt!

mandag 14. september 2009

Lovisenberg Diakonale Høgskole


Ja jeg kan ikke si annet enn at jeg imponerte meg selv i dag; JEG FANT FREM! Jeg smilte for meg selv da jeg fant skolen og kom meg og fikk registrert meg! Også jeg som har så utrolig dårlig stedsans! Uansett, så var det en fin og spennende dag med masse informasjon om studiet og mange hyggelige studenter, dette blir en fin gjeng! Det var ihvertfall en fin mottagelse for oss. Den pene gamle salen var dekket med hvite duker og pent service og pene taler fra rektor og lærere. Sultne som vi var, så gledet vi oss til lunch. Men blir vi mette av en bolle da? Godt jeg har sundt bondevett og smøret med meg niste! Med en mappe full av informasjon og pensumlister klarte jeg å komme meg til Frogner med å bare gå meg litt vill - men tok meg inn igjen. Fant til og med en matbutikk og lagde middag til min gode svigerinne. I morgen er det på an igjen og jeg akter å ikke gå meg vill! Til dere på jobb, så savner jeg dere allerede, men gleder meg til å fortelle når jeg kommer tilbake!

fredag 11. september 2009

Fra fint til perfekt

Å for et hyggelig brev jeg fikk i posten i dag! Sjablongene som jeg bestillte til skoskapet er endelig kommet! Det tok ikke lange stunden før de kom på plass! Prikken over ien liksom , nå er jeg fornøyd med dette prosjektet! Sjablongene er bestillt fra http://www.vimsadekor.se/, jeg synes de var dyre og ble seint levert, men er absolutt å anbefale fordet! Du kan bestemme font, farge og størrelse! Lettvint å få de på også!



Til uka begynner jeg nytt prosjekt, og det er langt utenfor heimen. Jeg skal ta videreutdanning på Lovisenberg Diakonale Høgskole i Lindrende Omsorg! Jeg gru-gleder meg. Heldigvis skal min vakre svigerinne Mariann passe på meg - og jeg håper jeg kan få blogget litt derfra!

God helg - au revoir!