torsdag 21. mai 2009

Kom indenfor!

Da vi bygde huset vårt i 2004, var en ting helt sikkert - at vi skulle ha en stor gang! Vi så oss lei på å stå oppå hverandre hver gang vi skulle ut av huset, eller snuble inn i huset fordi gangen var full av sko. Huset vi bodde i før vi flyttet til Modalen var 200 år gammelt og hadde en gang på tja, 1x1meter?
Gangen i det nye huset er med andre ord mye romsligere, og inni trappa har vi garderobeskap slik at vi slipper å ha alle sesongens jakker fremme. Men snuble inn i huset fordi
inngangen er full av sko, -ja det gjør vi fortsatt gitt!
Slagbenken som står i
gangen er kjøpt hos Linns Lille Lykke i Tvedestrand og jeg elsker den. Trygvemannen nektet meg nemlig å kjøpe den, men jeg tok saken i egne hender og kjøpte den likevell! Pytt pytt, det var vel investerte penger synes jeg, det er jo tross alt god lagringsplass i den!
Jeg bytter puter etter sesongen. Nå er det stort sett hvite og lyseblå, men til jul, har jeg noen røde puter på lur. Det er utrolig hvor mye noen puter kan gjøre! Et av mine prosjekter er å male trappen hvit.
Trygvemannen er skeptisk, men det har han ingen grunn til å være, for det blir lekkert!
So long!














tirsdag 19. mai 2009

En kan aldri få nok krukker!

En ting er ihvertall sikkert, og det er at en aldri kan få nok av utekrokker! En annen ting er at det ikke er billig å ha fri, for da får jeg tid til å kikke i butikker. I dag har jeg og Martinius vært på bytur i Tvedestrand om måtte bare innom på Linns Lille Lykke som er en nydelig liten butikk. Jeg vant nemlig bueskytekonkurransen på 17.mai og fikk et sentrumsgave-kort i premie. (Jeg var den eneste dama som var med da, og fikk 8 poeng). Uansett, gavekort kan brukes med god samvittighet, og jeg visste akkurat hva jeg skulle ha! en flott grå passelig stor krukke med noen franske ord på. Jeg har skult på den lenge og har visst at sånn en skal jeg ha engang. Og nå er den min! Men en krukke kan ikke stå fremme uten blomster! Jeg var i tvil et øyeblikk m jeg skulle ha oliventre eller Hortensia, men jeg kom til fornuft og valgte enda en av mine favortittblomster. Hortensia er vakker uansett farge synes jeg, og den er enkel å holde. Bare den får nok vann, så står den i flere uker! Når den er avblomstret, kan den plantes ut i hagen! Blomstene er ypperlige i buketter sammen med roser og litt eføy for eksempel. Åh, jeg gleder meg til å lage blomsterbuketter igjen! Kom sommer - kom!

søndag 17. mai 2009

Det er vår!

17.mai er overstått for i år. Det er en veldig hyggelig dag for både voksne og barn, men i dag har det vært kaldt! Typisk 17.maitemperatur, men uansett- det er vår og snart sommer! Jeg har plantet ute for flere uker siden jeg da. Kan ikke holde meg. Som dere sikkert skjønner, så er jeg veldig glad i rosa blomster, spesielt roser! Denne potterosen har stått ute med de samme blomstene i sikkert tre uker!
En annen ting jeg er svak for, er små sittegrupper i hagen og rundt huset.
Jeg liker å ha noe jeg kan sitte ned og betrakte hagen fra når jeg har min daglige hagevandring for å se på alt som spirer og gror. Dette cafebordet med to stoler kjøpte jeg på Åhlens for mange år siden. Det fineste med de små gruppene er all pynten en kan ha på og rundt. I fjor hadde jeg dilla på fuglekasser og fuglebrett, de er ganske dekorative både til det det skal brukes til (nemlig mat til fuglene) og rett og slett bare til pynt! Det kan også være fint å ha kubbelys inni og brenne lys om kvelden ute eller inne. Lavendel skal visst være bra å plante sammen med roser, fordi den sterke lukten holder plantelus unna rosene! Men det er igrunn ikke derfor jeg nettopp har satt denne nydelige lyseblå bøtta med lavendel foran cafebordsettet. Det passet bare så utrolig fint her. Siste prikken over i`en liksom! Det mangler forresten noe viktig på dette bildet, for jeg har glemt å legge på putene på stolene. Har noen nydelige blårutede puter fra Green Gate! Jeg synes igrunn lavendel vakker den også, selv om den er lilla og ikke rosa. For de som lurer, så har jeg ikke bare rosa blomster i hagen altså, men jeg ender som oftest opp med noe i den duren. Men røde og gule blomster kan du ha for meg. Kresen? Å ja!

lørdag 16. mai 2009

17.mai med ny bunad

I år skal jeg ta i bruk min nye Aust-Agder bunad, eller Åmlibunad som den egentlig heter.

Jeg er så heldig å ha en snill svigermor som har brukt store deler av høsten og vinteren på å sy bunad til meg.
Og så har jeg en like snill mor som ville spandere på meg
konebelte før 17.mai, og
det fikk jeg i går, -det er bare vakkert!
Må si jeg føler meg veldig heldig som eier en bunad nå, men det følger jammen med et stort ansvar også; holde sølvet pent, stryke og vaske skjorta etter alle kunstenes regler og ikke minst bruke den riktig!
Uansett, skal gjøre så godt jeg kan og håper at jeg ikke får ketshup på forkledet!
God 17.mai til alle sammen!

Peders hage

I dag har vi vært på blomsterslang på en naboeiendom som er helt forlatt. Gamle Peder bodde her engang og var så glad i hagen sin. Han har plantet en Rhododendron der som er helt enorm og dekker store deler av hagen! Jeg måtte bare plukke en bukett!
Jeg kunne godt spolt tiden tilbake og vært i hagen mens Peder levde og hatt en hageprat over en kopp kaffe sammen med han! Jeg fabler om å kjøpe hele tomta og bygge opp igjen det søte lille røde huset..........Nei Kristin, du har visst nok med det store røde huset ditt! Uansett, hvis noen lengter etter en nydelig tomt til småbruket sitt, så tror jeg eieren selger! Modalen er et fredelig sted forresten!

Her våkner en opp til fuglesang hver eneste morgen - hyggelige naboer med snille barn.
Jo, det hadde passet med en liten familie på Peders eiendom, de hadde uansett fått et hav av nydelig Rhododendron, en enorm blodbøk, gamle murer, stier, stauder og et lite hønsehus.

fredag 15. mai 2009

Endelig fant jeg den perfekte hylla!

I dag kjøpte jeg verdens fineste lille hvite hylle. Jeg så den i går på Frk Olsen i Arendal som forøvrig er en nydelig butikk! Frk Olsen konstaterte at den var 60cm bred, så jeg tenkte det var lurt å måle veggen før jeg kjøpte den. Joda, veggen har venta på denne hylla lenge nå og er helt perfekt- og symmetrien som jeg er så opptatt av stemmer! La meg bare presisere at jeg skulle et lynærend til gullsmeden i Arendal for å hente verdens fineste konebelte til min nye Åmlibunad som jeg skal bruke 17.mai (stolt).
Den hylla måtte jeg bare ha, for den har surra rundt i hodet mitt helt siden i går, og når Kristin har en ide, så må den bare iverksettes!
Jeg har nemlig akkurat fått en liten kolleksjon med Green Gate ting fra FrkMage i Danmark, og de har stått og skreket etter en sånn hylle i minst to dager!
Vel hjemme, og Trygvemannen kommer hjem fra jobb og får et hasteoppdrag; HYLLA MÅ OPP!
Jada, det var det jeg tenkte, Trygvemannen er ikke fornøyd med opphenget til hylla. Bare noe drit sier han, han hadde laget en sånn en på sløyden for mange år siden - og Ivar, broren som er møbelsnekker kommer til å fnyse når han ser den!
Jeg bryr meg ikke - jeg har funnet verdens fineste hylle!
Og den nydelige vannmuggen og koppene fra Green Gate er som skapt for denne!




Å joda, alle tre guttene i huset synes den var kjempefin!

Det gode hverdagsliv

Jeg fikk en lys ide i natt, at jeg ville prøve å lage en blogg jeg også!
Jeg har stadig ting på hjertet, og stadig nye prosjekter!
Interiør og hage er en av mine store interesser - etter familielivet da selvfølgelig!
Det er vel mine mange små og store prosjekter inne og ute som kommer til å prege denne bloggen, så her kommer jeg til å legge ut endel bilder og historier rundt dette.
Min gode mann Trygve blir stadig blandet inn i mine ideer og må ofte ta seg av det praktiske, handymanarbeidet mens jeg administrerer, planlegger og legger siste hånd på verket!
Ja-ja, jeg lager mye arbeid av og til, men så blir det jo fint også da:)